FŐOLDAL  |  MÁRKÁINK  |  SZERVIZ  |  RÓLUNK  |  VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK  |  ADATVÉDELEM  |  KAPCSOLAT  |  GY.I.K.
 


SEIKO Karóra
Seiko női karórák
Kinetic
Prospex
Premier
Sportura
Velatura
Seiko 5
Presage
Seiko férfi karórák

CASIO Karóra
Casio G-Shock karórák
Casio Protrek karórák

AKCIÓS Karóra
TW Steel

Karóraszíj
Invicta
Casio
Hirsch
TW Steel
Egyéb karóraszíj
Nautica
Scitec

PULSAR Karóra
Solar

LORUS Karóra
Gyermekórák

Slazenger Karóra
Női
Férfi

 
Allergén anyagok a karóra gyártásban (avagy miért járhat pórul, aki a gyenge minőséget választja)2017-01-24

Ebben az írásban nem azt akarom leírni, hogy miért és mit vásárolj, inkább azt, hogy mit ne vásárolj. Szeretném lerántani az amúgy sem vaskos leplet a gagyi fogalmáról és felnyitni a szemeteket egy olyan témában, amire sokan fittyet hánynak, de valóban érdemes foglalkozni vele. Az egészséged a tét! Itt most csak az óragyártás területén belül boncolgatnám a témát.

Mit ne vásárolj? Gagyit ne vásárolj!Szeretjük az internetet és a nagyban fejlődő webes vásárlási lehetőségeket (hazudnék, ha erre azt mondanám ez a baj. Nem, ez nem probléma). Igen Te is szereted. Miért? Nagyon egyszerű. Minden meg van egy helyen és a választék határtalan. Az árak versenyben és biztosan mindenki (Te is) megtalálja a neki való terméket. Hamis Rolex, Breitling, Cartier? Mit számít, jól néz ki majdnem olyan mint az eredeti, gyerünk, vegyük. Ott van a No Name ami “de csinos”, hát akkor kosárba bele, ingyen szállítás és már várjuk is a postást. És ezeken felül van hangzatos jól kitalált, semmilyen múlttal nem rendelkező név, aki gyárt valami ócskaságot, divatot teremt (legyen ez az érték) és Te jól megvásárolod, mert hát a szomszédnak is van ilyen, akkor már le ne maradjak. Persze ezek ahogy jönnek, olyan gyorsan el is tűnnek a piacról. ( Legyen ez a bevezető )

Nos akkor boncolgassuk a témát. Ha tetszik valami és az ára is megfelel az ember megveszi, mert fogyasztunk. Nem is akarok én hittérítő lenni, amit úgy érzel vedd meg, ha teheted. Azonban fel kell hívnom a figyelmedet egy dologra amit a felszínes csillogás elhomályosít. A karóragyártás egyrészről speciális (pl.:búvár és pilótaórák), de nagyobb részt divat. Te és mindenki más azért veszi meg azt a karórát mert tetszik neki. Ez az első és legfontosabb. Van azonban egy másodlagos vonulata is a dolognak, hogy MIBŐL KÉSZÜLT?????? Ez a vásárlók igen kis hányadát érdekli, pedig nagyon fontos!!!!
A felhasznált anyag nagyban meghatározza a termék tartósságát, de itt erről most nem fogok mesélni, aki ezt nem tudja elsőre, AZ ŰLJ LE 1-es!

A GAGYI!

Elérkeztünk a ponthoz, hogy leírjam: A GAGYI VESZÉLYES! Az ok egyszerű. Olcsón teremteni valamit, ami mindegy, hogy meddig és hogyan szolgálja ki a vásárlót. Legyen eladva, legyen profit, a többi nem a mi dolgunk. Szóval ez a fajta mentalitás adja a gagyi alapját. Sajnos emellett sok kereskedő elmegy vagy csak megint a profit miatt, nem is foglalkozik vele. A gyártók min tudnak spórolni? A felhasznált anyagon. A GAGYI nem rozsdamentes acélból fog készülni és nem minőségi szerkezet fogja hajtani a mutatókat. Az hogy mennyire pontos az lehet nem is annyira számít, mint az egészséged.

ALLERGIA! (fémallergia)

Míg a “komoly márkás” óragyártók odafigyelnek a felhasznált anyagokra, melyek nagyrészt véletlen pont antiallergén anyagok, addig a gagyit gyártókat ez mit sem érdekli. Az óra tokja, csatja készüljön valamilyen hulladék fémből. Mindegy milyen eljárással készül, legyen olcsó, egészségügyileg senkit se fog érdekelni. Legyen krómozható, nikkelezhető, aranyozható, mert akkor legalább pár napig szépen csillogós. Aztán amikor elkezd kopni, és feloldódni a kitudja milyen anyag, akkor kezdődnek a problémák. A pórusok tágulása, az izzadság vándorlása szépen elkezdi a bőr alá vinni az allergiát kiváltó anyagokat. Ürülni, eltűnni nem fog. Terjedni, vándorolni annál inkább. Először enyhe bőrpír és viszketés. Később azonban kegyetlen, egy egész életen át kísérő fémallergia lesz a vége. Kínokat okoz majd egy farmergomb, egy övcsat, egy bizsu fülbevaló, vagy bármi apróság, ami addig nem. Ezt követően már nem hordhatsz majd csak aranyat, platinát, titánt, melyeknek ára hmmmm, hagyjuk is. Egyszóval, amit most megspórolsz, azt holnapután sokszorozva fogod ki-, vagy megfizetni.


 

 

AZ ÖN KOSARA ÜRES!

 


TW Steel TW132 unisex karóra

99000 Ft


TW Steel TW18 unisex karóra

95000 Ft


 
COPYRIGHT 2010 ACELDIVAT.HU